Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Retrodesign.be Info & Inspiratie over retro design en vintage woonaccessoires
Retrodesign.be
banner image

Design trappen met een tijdloos karakter

Design beperkt zich niet enkel tot kleine meubels zoals stoelen en tafels. Door de jaren heen zijn er ook heel wat prachtige trappen gerealiseerd die ondanks hun revolutionaire design een tijdloosheid uitstralen. Sommigen werden in de massa geproduceerd, anderen waren dan weer exclusief gemaakt voor specifieke locaties. Een overzicht van de mooiste design trappen overlopen we hier.

 

 

Boekenkast trap door Tom Sloan

Deze ongewone trap werd speciaal ontworpen voor een Victoriaans appartement in Londen. De eigenaar is een fervente boekenwurm maar heeft veel te weinig plaats om ze allemaal te plaatsen. Het was designer Tom Sloan van het architectenbureau Levitate Architects die met deze revolutionaire trap op de proppen kwam. De kleurrijke boekenkaften zorgen voor een fantastische kleurenschakering en de trap doet de rest. Sinds de publicatie van Sloan’s trap in magazines zijn er nu overal ter wereld fantastische varianten aan het opduiken.

 

 

Ribbon stairs

Deze moderne trap werd geïnspireerd op een lint dat je rond een cadeauverpakking doet. Bovenstaand design is terug te vinden in een huis in Praag. De treden zijn gemaakt van een metalen plaat van 10 mm dik. De trap werd in de zijmuur bevestigd en naadloos afgewerkt. De trap ziet er erg fragiel uit maar toch kan hij heel wat gewicht torsen. De hoogste treden dragen het meeste gewicht terwijl de laagste treden de druk verdelen. Deze trap kreeg een award door de Tsjechische vereniging van architecten in 2002.

 

 

Italiaanse design trap: Rolling staircase

Deze spiraalvormige trap is een ontwerp van Roberto Semprini dat gemaakt werd voor Edilco. De trap behoorde tot een deel van een expositie in Milaan met als onderwerp ‘Decor objects can be artwork’. Het driedimensionale design oogt heel futuristisch en maakt van je trap ongetwijfeld dé eyecatcher van het huis. Hoewel de trap op het eerste zicht niet zo comfortabel lijkt is hij toch makkelijk te betreden. Semprini haalde zijn inspiratie van keien die glijden of ketsen over het water. De treden zien er dan ook uit als gigantische keien maar eigenlijk zijn het gepolijste betonblokken.

 

 

Slide staircase: Trap met geïntegreerde glijbaan

Wil je het nuttige aan het aangename koppelen, dan is een trap met ingebouwde glijbaan een echte aanrader. Kinderen kunnen de glijbaan gebruiken om naar beneden te schuiven en de ouders gebruiken ze dan weer om zware spullen naar boven te sjouwen of de wasmand naar beneden te laten glijden.

Bovenstaande trap werd ontworpen door de Londense architect Alex Micaelis op verzoek van zijn kinderen. Alex beweert dat zelfs volwassenen het niet kunnen weerstaan om gebruik te maken van de glijbaan. Creativiteit, fun en originaliteit zijn dan ook de perfecte combinatie!

 

 

Meer foto’s van design trappen

Op zoek naar meer inspiratie en foto’s van design trappen? Neem dan zeker een kijkje naar deze prachtige realisaties van design trappen op trappen-info.be