Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Retrodesign.be Info & Inspiratie over retro design en vintage woonaccessoires
Retrodesign.be
banner image

Inspiratie voor een retro interieur

Een retro interieur zorgt voor een unieke en originele woning. Je kan de look creëren met interieuraccessoires, maar ook met originele retromeubels. In dit artikel geven we tips en inspiratie voor een woning met retro interieur.

 

 

Tip 1: retro meubels voor een retro interieur

Meubels zijn één van die elementen in een interieur die een grote invloed hebben op het uitzicht. Wil je een retro look, dan kan je bijna niet anders dan ergens een retro meubel integreren in je woning. Tegenwoordig heb je heel wat opties. De vintage trend is zodanig in, dat  zelfs grote meubelgiganten meubels maken in de stijl van de jaren ’60 en ’70. Anderzijds kan je ook heel wat vintage markten of beurzen afschuimen naar originele stukken uit lang vervlogen tijden. Maar ook  op internet woedt de retrotrend. 2ehandssites en koopjessites zijn altijd een interessante optie als je op zoek bent naar dat ene unieke meubel.

 

retro meubels in retro interieur

 

 

Tip 2: interieuraccessoires met retrotintje

Uiteraard kan je ook inzetten op accessoires. Ze zijn makkelijk in te passen in de woonkamer en je hoeft geen grote investeringen te doen. Ook daarvoor kan je terecht op heel wat verschillende plekken. Op veilingsites vind je makkelijk kleine interieuraccessoires die perfect passen voor de creatie van de retro look. Of misschien kan je wel terecht bij de plaatselijke rommelmarkt? Daar vind je ook heel makkelijk originele spullen terug uit de jaren ’60 en ’70. Vind je niet meteen wat je zoekt? Geen nood, de beste stuks vind je niet onmiddellijk. Soms vergt het wat zoekwerk. Het is net die zoektocht die het zo leuk maakt.

 

retro interieur met juiste accessoires

 

Tip 3: leuke accenten met retro behang

Een derde mogelijkheid is natuurlijk het plaatsen van retro behang. Als je 100 % voor de retro look wil gaan, dan is behangen een goede optie. Je kan ook werken met muurverf. Maar behangen blijft toch net iets eenvoudiger. Eén muur kan dan al voldoende zijn om je woonkamer een retro uitstraling te geven. Retro behangpapier kan je verkrijgen in behangwinkels. De trend is zo populair dat ook producten van muurdecoratie mee op de kar gesprongen zijn. Maar ook op vintage markten kan je met een portie geluk een originele rol behangpapier op de kop tikken. Het nadeel aan authentiek behangpapier is de kwaliteit. Hedendaags behang is vaak voorzien van extra beschermlagen voor een langere houdbaarheid. Kies bij het behangen zorgvuldig welke muur je hiervoor wil gebruiken. Alle muren bedekken met behang is geen goede optie. Kies altijd voor één accentmuur.

 

retro interieur met retro behang