Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Retrodesign.be Info & Inspiratie over retro design en vintage woonaccessoires
Retrodesign.be
banner image

Muurverf die voor retro sfeer zorgt

Goed nieuws voor alle retro liefhebbers… De retro verfkleuren zijn weer helemaal in! Zie je een retrokleurtje voor je interieur wel zitten? Je vindt een uitgebreid aanbod vintage muurverf in je winkel. Meer over de mogelijkheden lees je hier.

 

 

De mogelijkheden van retro muurverf

Met retro verf kan je verschillende stijlen creëren, ook een modern interieur behoort tot de mogelijkheden. Met retro kleuren kan je vele kanten op. Bepaal voor jezelf welke stijl centraal komt te staan in jouw vintage interieur en bepaal een specifiek kleurenpallet voor je de speurtocht naar de perfecte muurverf begint. Meer uitgebreide info over schilderwerken, van de soorten verf over de prijzen tot verschillende verftechnieken, vind je op https://www.schilderwerken-expert.be/.

 

 

Muurverf in pasteltinten: Zachte vintage

Samen met kunststof meubelen kwam ook de voorliefde voor pasteltinten op. Ook vandaag zien we deze zachte poedertinten in heel wat verfkleuren terugkeren. Vooral de zachte roodbruine en blauwpaarse tinten komen overal terug. Het zijn onopvallende pastelkleuren die voor een warm interieur zorgen. Deze zachte tinten zijn ook erg geschikt om een nostalgische slaapkamer mee in te richten.

 

retro muurverf pasteltinten

 

Donkere retrokleuren

Geen liefhebber van de bleke pasteltinten? In heel wat interieurs zien we niet alleen petroliumblauw, maar ook inktblauw en – paars terugkeren. Donkere stijlen zijn zeer populair in de designwereld. Hoewel ze voor een zekere rust zorgen, worden ze in de doorsnee huiskamer toch vaak gecombineerd met bleke varianten om voor meer licht te zorgen.

 

Vintage interieur fel

 

Felle verftinten voor retrolovers die durven

Durf voor een retrolook zeker ook met felle kleuren te experimenteren. Combineer een gebroken wit met een felle rode, gele of oranjetint om de fifties bij jou in huis te halen. Ook in fellere interieurs kan het populaire okergoud voor een origineel effect zorgen.

Steek je de slaapkamer in een retrojasje? Overweeg dan even om de retrokleuren achter het hoofdeinde van het bed aan te brengen, zodat ze minder benadrukt worden wanneer je geest tot rust moet komen om te slapen.

 

okergoud interieur