Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Retrodesign.be Info & Inspiratie over retro design en vintage woonaccessoires
Retrodesign.be
banner image

Fleur je interieur op met pop-art

Pop-art ontstond in de jaren’50, met Andy Warhol en Roy Lichtenstein als meest bekende voorvechters (bij het grote publiek). Dankzij de vele reproducties van hun werk, is het heel makkelijk om het in huis te halen. Hier geven we tips van hoe je dit kan plaatsen in je eigen interieur.

 

 

Pop-art posters

Pop-art-kunstenaars reproduceerden alledaagse beelden uit de populaire cultuur. Bekende voorbeelden zijn de verpakkingen van Campbell’s Soup en foto’s van filmicoon Marilyn Monroe. Deze beelden zijn in de handel vlot verkrijgbaar in postervorm. Om meer kleur en originalteit te brengen in je interieur, kan je pop-art posters plaatsen op de muren. Saaie wanden kunnen een upgrade krijgen door pop-art’s felle kleuren. Kies ervoor om niet alle muren vol te hangen. Ga eerder voor één accentmuur die de aandacht trekt. Je kan kiezen voor de reproducties van Andy Warhol of Roy Lichtenstein. Anderzijds zijn er ook hedendaagse grafische designers die ontwerpen maken in de pop-art-stijl. Je hebt dus heel wat keuze. Deze muurdecoratie is vlot te verkrijgen in heel wat webshops.

 

Pop-art interieur

Je kan denken aan enkele pop-art accessoires om een bestaande kamer een upgrade te geven. Als je van plan bent om je hele interieur te vernieuwen, kan je deze stijl breder toepassen. Pop-art gaat perfect samen met een retro interieur. Vintage-en retromeubels in combinatie met pop-art vormen het perfecte duo.