Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Retrodesign.be Info & Inspiratie over retro design en vintage woonaccessoires
Retrodesign.be
banner image

Fleur je interieur op met pop-art

Pop-art ontstond in de jaren’50, met Andy Warhol en Roy Lichtenstein als meest bekende voorvechters (bij het grote publiek). Dankzij de vele reproducties van hun werk, is het heel makkelijk om het in huis te halen. Hier geven we tips en voorbeelden van hoe je dit kan plaatsen in je eigen interieur.

 

 

Pop-art posters

Pop-art-kunstenaars reproduceerden alledaagse beelden uit de populaire cultuur. Bekende voorbeelden zijn de verpakkingen van Campbell’s Soup en foto’s van filmicoon Marilyn Monroe. Deze beelden zijn in de handel vlot verkrijgbaar in postervorm. Om meer kleur en originalteit te brengen in je interieur, kan je pop-art posters plaatsen op de muren. Saaie wanden kunnen een upgrade krijgen door pop-art’s felle kleuren. Kies ervoor om niet alle muren vol te hangen. Ga eerder voor één accentmuur die de aandacht trekt. Je kan kiezen voor de reproducties van Andy Warhol of Roy Lichtenstein. Anderzijds zijn er ook hedendaagse grafische designers die ontwerpen maken in de pop-art-stijl. Je hebt dus heel wat keuze. Deze muurdecoratie is vlot te verkrijgen in heel wat webshops.

 

Pop art interieur
Mydecorative.com – reproductie van Andy Warhol

 

In deze leuke woonkamer fleurde men de witte wand op met een reproductie van Andy Warhol. Dankzij deze toevoeging oogt dit interieur meteen een pak interieur origineel en kleurrijker. Door te kiezen voor één aandachtspunt wordt het geheel ook niet te druk en blijft het overzichtelijk. Deze wanddecoratie kan je makkelijk kopen op internet. Zo geef je een bestaande kamer een leuke upgrade.

 

pop art poster in slaapkamer
© Thomas Bergmann

 

Pop-art kan een wit interieur doorbreken. Hier wordt pop-art gebruikt als focaal punt in de slaapkamer. Deze poster is gebaseerd op een specifiek werk van Roy Lichtenstein. Whaam uit 1963 diende als inspiratiebron voor deze Star Wars-poster.  Daarnaast is er ook gebruik gemaakt van enkele leuke accessoires om in dezelfde stijl te blijven.

 

 

 

Pop-art  interieur

Je kan denken aan enkele pop-art accessoires om een bestaande kamer een upgrade te geven. Als je van plan bent om je hele interieur te vernieuwen, kan je deze stijl breder toepassen. Pop-art gaat perfect samen met een retro interieur. Vintage-en retromeubels in combinatie met pop-art vormen het perfecte duo.

 

pop art zetel
© Homedsgn.com

 

In bovenstaand interieur is de speelsheid van pop-art doorgetrokken naar het hele interieur. De zetel en kussens zijn geprint in pop-art-stijl. De felle kenmerkende kleuren komen terug in de accessoires. De hele stijl doet retro aan in combinatie met pop-art decoratie.

 

pop art raamdecoratie
© English Blinds

 

Dit interieur bestaat uit enkele meubelstukken uit retro stijl. Vooral de radio, stoel en zetel stralen een aura uit van vintage. De raamdecoratie heeft de specifieke pop-art-stijl meegekregen. Door het gebruik van felle kleuren van de meubels en accessoires straalt het interieur nog meer pop-art uit.