Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Retrodesign.be Info & Inspiratie over retro design en vintage woonaccessoires
Retrodesign.be
banner image

Tips voor een retro badkamer

De badkamer is een plaats waar je heerlijk tot rust kan komen. Dankzij het nostalgisch en sierlijk aandoend interieur van een retro badkamer lukt dit des te beter. In dit artikel bespreken we enkele elementen die jouw badkamer een retro tintje geven.

 

 

Vrijstaand vintage bad op pootjes

Hét kenmerkende element bij uitstek is een vrijstaande badkuip op pootjes met een vintage design. Bij voorkeur wordt het bad in het midden van de ruimte geplaatst, al kan je het natuurlijk ook tegen de muur plaatsen (eventueel in combinatie met een douchegordijn). In het eerste geval moet je een staande badkraan voorzien. Stijlvolle (verchroomde) kranen met tierlantijntjes zijn trouwens ook eigen aan een retro badkamer.

 

retro badkamer

 

 

Retro badkamertegels

Ook wandtegels in de badkamer doen erg retro aan. Kies voor authentieke metrotegels (rechthoekig) om een maximaal retro-effect te bekomen. Witte tegels en zachte pastelkleuren (zoals muntgroen) hebben het grootste retrogehalte. Voor de vloer kan je bijvoorbeeld opteren voor patroontegels. Het is ook een idee om de badkamer volledig – van vloer tot plafond – te betegelen.

 

retro badkamer wandtegels

 

 

Accessoires voor een retro badkamer

Met kleine en subtiele accessoires kun je al veel doen om een nostalgische look te bekomen. Geef je badkamer een retro toets door middel van een sierstoel, (fluwelen) zetel of houten zitbankje. Deze zaken geven de ruimte extra cachet. Denk bijvoorbeeld ook aan een opvallende, barokke spiegel met gouden omlijsting. Andere elementen zijn porseleinen zeephouders, een sanseveria, een kussentje met bloemen op, een luxueuze wastafel,… Het verschil zit ‘m in de details.