Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Retrodesign.be Info & Inspiratie over retro design en vintage woonaccessoires
Retrodesign.be
banner image

Retro behangpapier

Retro behangpapier is ideaal als je een vintage look wil creëren in je woning. In dit artikel ontdek je handige tips als je wil kiezen voor behang met een retro look.

 

 

Tips voor het aanbrengen van retro behangpapier

1) Als je vintage behangpapier wil aanbrengen in je interieur, dan kies je best voor een accentwand. De motieven in dit type behangpapier zijn namelijk vaak nogal opvallend en er worden nogal vaak veel kleuren gebruikt. Als je hier een hele ruimte mee zou behangen, zou het dus snel gaan overheersen.

 

Door te kiezen voor een accentwand zal je ook minder behangpapier nodig hebben dan voor een hele ruimte, wat uiteraard ook een besparing op de kosten betekent.

 

2) Je kan retro behangpapier uiteraard in elke kamer van je woning toepassen. In de slaapkamer wordt het bijvoorbeeld vaak toegepast, maar je kan het ook gewoon in je bureau of woonkamer gebruiken. Om te vermijden dat het te veel aandacht gaat trekken kan je zoals reeds gezegd werken met een accentwand. Om heel je interieur een vintage uitstraling kan je ook met andere leuke interieuraccenten werken, zoals retro meubels of retro accessoires.

 

3) Net zoals bij andere soorten behang moet je bij retro behangpapier opletten met direct zonlicht. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de kleuren flets worden, wat je interieur een doffe indruk kan geven.

 

retro behangpapier

 

Welk retro behang kopen?

Wil je retro behangpapier kopen, dan kan je kiezen uit een uitgebreid aanbod. Er zijn namelijk heel wat soorten vintage behang met creatieve motieven en verrassende kleurencombinaties. Men maakt bijvoorbeeld vaak gebruik van bloemenmotieven of leuke geometrische vormen.

Qua materiaal kies je best voor vliesbehang. Dit is wat sterker dan standaard behangpapier en het is bovendien ook een materiaal dat makkelijk aan te brengen is. Zo kunnen de behangwerken snel opschieten.