Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Retrodesign.be Info & Inspiratie over retro design en vintage woonaccessoires
Retrodesign.be
banner image

Retro slaapkamer: tips en advies

Je slaapkamer is de plek waar je het vaakst naartoe trekt om te ontspannen. Door te kiezen voor een retrostijl schep je de sfeer en gezelligheid die je de rust zullen bieden die je zoekt. We geven je alvast enkele tips om het perfecte retro interieur te bekomen.

 

 

Ronde vormen

In een modern interieur zie je vooral strakke lijnen en rechte vormen. Om je slaapkamer een retro uitstraling te geven, kies je dus best voor ronde, ovale, en zelfs rechthoekige vormen. Zo maak je de ruimte meteen een pak speelser en minder saai.

Daarnaast raden we je ook aan om af te stappen van het idee dat een ruimte steeds symmetrisch moet worden ingedeeld. Vergeet een bed in het midden van je kamer met een nachtkastje aan elke kant. Speel met de positie van je meubels en je zal zien dat je tot heel interessante en unieke combinaties kan komen.

 

 

Kleurenspel

Retro interieurs staan er om bekend kleurrijk te zijn. Geen grijze en grauwe muren, maar speelse kleurencombinaties die de ruimte meer karakter geven.

Je kan hier helemaal uit de bol gaan: je kan kiezen voor warme kleuren als geel, oranje, en bruin of eerder frisse tinten als wit, groen, en blauw.

Bij een modern interieur vertrekt men van een eerder neutrale kleur om daarna de ruimte af te werken met kleurrijke statement pieces. Bij een retro interieur is dat net andersom: je maakt de muren van je kamer kleurrijk en uitdagend, en combineert ze met rustige kleuren.

 

 

retro slaapkamers meubels

 

 

Uniek behangpapier

Wat een retro interieur onderscheidt van andere interieurs is het unieke behangpapier. Hierbij gaat het vooral om behangpapier met geometrische print: cirkels, bolletjes, strepen, vierkanten, enz. Je vindt het allemaal.

Is behangpapier met print net iets te uitdagend voor jou? Geen probleem. Je kan extra karakter toevoegen aan je interieur door bijvoorbeeld kussentjes en fotolijsten met een unieke print in je slaapkamer te plaatsen.

 

 

Kies de juiste accessoires

Het zijn vaak de accessoires die een kamer helemaal af maken. Dit is in de slaapkamer en bij een retro interieur niet anders.

Tegenwoordig kan je heel wat nieuwe spullen vinden die speciaal gemaakt zijn om binnen een retro interieur te passen. Denk maar aan de heropleving van platenspelers.

Wil je toch nog een stapje verdergaan, dan kan je échte vintage spullen zoeken op rommelmarkten en in tweedehandswinkels. Deze oude designstukken zullen je slaapkamer helemaal uniek maken.

 

 

retro interieur slaapkamer

 

Alles met mate

Door de samenkomst van verschillende kleuren, prints, en vormen kan je interieur er al snel druk en chaotisch uitzien. Probeer daarom een balans te vinden tussen de verschillende aspecten van een retro interieur.

Om chaos te vermijden kan je best een kleurencombinatie kiezen en je daaraan houden. Zo kan je ook steeds de geschikte meubelstukken en accessoires kiezen die binnen dit kleurenpalet passen.