Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Retrodesign.be Info & Inspiratie over retro design en vintage woonaccessoires
Retrodesign.be
banner image

Scandinavische meubels die je gewoon moet hebben!

Scandianvisch design is de laatste jaren weer bijzonder populair en dat is helemaal terecht! De prachtige kleuren, natuurlijke materialen en elegante vormgeving van Scandinavische meubels zorgt voor heel wat warmte in je woning en is zonder twijfel tijdloos design te noemen. Hoewel er nu veel verkocht wordt van nieuwe merken zoals Hay en Muuto moet je toch ook eens overwegen om de echte Scandinavische design klassiekers in huis te halen. Deze mogen bijvoorbeeld zeker niet ontbreken in je woning:

 

 

Risom Lounge van knoll

Risom Lounge werd ontworpen door Jens Risom uit Denememarken. Er werd gekozen voor lichte materialen en ook het typische Scandinavische hout komt terug in het ontwerp. Het gewoven gedeelte is gemaakt van katoen wat erg licht is en bijzonder comfortabel zit. Als je deze stoel nieuw wil kopen in de winkel betaal je zo’n 1000 euro. Tweedehands kan je ze al vinden vanaf 200 euro. Je moet ze wel goed zoeken want je komt ze niet vaak tegen. Voor meer foto’s moet je eens kijken op de pagina Scandinavisch design op Interieurdesigner.be. Een aanrader als je op zoek bent naar leuke inspiratie en handige tips om je woning een Scandinavische toets te geven.

 

 

Tulip Table: Puur retro en Scandinavisch

De Tulip table, ook wel gekend als tulpen tafel vanwege haar vormgeving, is één van de meest bekende tafels ter wereld. Het tafelblad is steeds rond of ovaal en is vooral populair in de uitvoering met een marmeren blad. De Tulip Table wordt uitgegeven door Knoll en is gemaakt naar een ontwerp van Eero Saarinen. Deze laatste is één van de meest bekende Scandinavische designers en heeft tal van prachtige meubels ontworpen.

 

 

Womb Chair: Pure nostalgie

Een andere prachtige retro stoel die niet in je Scandinavisch interieur mag ontbreken is deze fantastische Womb Chair van Eero Saarinen. Hij zit echt ongeloofelijk goed en is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. De metalen pootjes maken het geheel af en zijn werkelijk een streling voor het oog. Je kan haast niet geloven dat het design van deze comfortabele stoel al meer dan 60 jaar oud is! Het prijskaartje is helaas wel niet blijven stilstaan. Deze retro klassieker kan je kopen bij winkels van Knoll vanaf 3600 euro. Verkooppunten kan je zoeken op de website van Knoll.

 

 

Nog enkele tips voor een Scandinavisch interieur

Durf wild gaan met patronen en contrasteren maar toom in wat betreft kleurtonen. Typerende kleuren voor een Scandinavisch interieur zijn pastel, wit en natuurlijke kleuren. Felle kleuren zijn de laatste tijd ook erg populair maar dan wordt het erg moeilijk om verschillende kleurtinten met elkaar te combineren. Als je liever een volledig wit interieur hebt met een paar opvallende accenten, dan kan je deze felle kleuren zeker gebruiken. Eens je een grote collectie hebt is het ook leuk om meubels en decoratie geregeld van plaats te verwisselen. Zo zal je woning zichzelf steeds opnieuw weer heruitvinden.